Nėštumas
Mityba nėštumo metu
Straipsnis padės atsakyti į šiuos klausimus:
Kokius maisto produktus reikėtų valgyti nėštumo metu?
Kokių maisto produktų reikėtų vengti nėštumo metu?
Ar nėštumo metu galiu vartoti vaistus?
Sužinokite daugiau:
Kaip ir prieš nėštumą, jūsų mitybos racioną turėtų sudaryti sveikas maistas – vaisiai, daržovės, pieno produktai ir neperdirbta mėsa.
Visi šie maisto produktai padės užtikrinti, kad gautumėte pakankamai nėštumui būtinų maisto medžiagų, tokių kaip foliatai ir geležis. elevit® Pronatal multivitaminai taip pat padės pasiekti rekomenduojamas paros vartojimo normas ir pagelbės jums nėštumo metu.
Jei pirmąjį trimestrą labai kamavo rytinis pykinimas, simptomams palengvėjus bus smagu suprasti, kad norite suvalgyti jau ne tik džiūvėsėlį.
Užuot susikoncentravusi į kiekybę, sutelkite dėmesį į kokybę. Pripildykite lėkštę liesos mėsos, lapinių žaliųjų daržovių ir daug kalcio turinčių pieno produktų
Vis dėlto nepaisant seno posakio, kad valgote už du, svarbu neperlenkti lazdos – prisiminkite, kad vienas iš jūsų yra gana mažas.
Užuot susikoncentravusi į kiekybę, sutelkite dėmesį į kokybę. Pripildykite lėkštę sveiko maisto: liesos mėsos, lapinių žaliųjų daržovių ir daug kalcio turinčių pieno produktų. Jei jaučiatės alkanesnė nei įprastai, paieškokite sveikų užkandžių – supjaustytų daržovių, mažai cukraus turintį javainio batonėlį ar vaisių, kurie pamaitins kokybiškiau nei spurga ar šokoladas.
Vėlgi, kaip ir laikantis mitybos planuojant prieš nėštumą, nėštumo metu geriausia vengti ne tik riebaus maisto, alkoholio ir kofeino, bet ir perdirbtos mėsos, gatavų salotų ir žuvies, kurioje gausu gyvsidabrio.
Nėštumui vystantis apetitas gali padidėti, tačiau erdvės maistui jūsų kūne gali pradėti šiek tiek trūkti. Prisėdusi užkąsti galite pastebėti, kad po kelių kąsnelių jau nenorite valgyti.
Persivalgymas gali sukelti rėmenį ir skrandžio veiklos sutrikimą, o tai nėštumo metu gali kelti dar didesnį nepatogumą nei įprastai. Visą dieną stenkitės valgyti mažesnėmis porcijomis.
Labai svarbu nėštumo metu valgyti saugų maistą. Žinoma, jums ir kūdikiui reikia visų įmanomų maisto medžiagų, bet kurios bakterijos, esančios maiste, gali būti kenksmingos, todėl ruošiant maistą rekomenduojama būti ypač atsargioms. Tai apima šias rekomendacijas:
- Prieš ruošdama maistą ir prieš valgydama nusiplaukite rankas.
- Palaikykite švarą virtuvėje, kad išvengtumėte nepageidaujamų mikroorganizmų ir bakterijų.
- Maistą gaminkite tinkamai, kad išvengtumėte infekcijos ar apsinuodijimo maistu.
- Maistą laikykite tinkamai, atsižvelkite į suvartojimo terminą ir galiojimo datą.